Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
LT EN RU
Pradžia   »   Infrastruktūros plėtra   »   Užbaigtas vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros projektas

Užbaigtas vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros projektas

 Pagal pasirašytą rangos sutartį Nr.SŽ08-2011/11-R tarp UAB „Palangos vandenys“, Palangos miesto savivaldybės administracijos ir rangovo UAB „Edrija“ nuo praėjusių metų gegužės mėnesio Palangos miesto gyvenamuosiuose kvartaluose Vilimiškės, Nemirsetos, Kunigiškių ir Monciškės vyko intensyvios 12 mėnesių trukusios nuotekų surinkimo ir vandentiekio tinklų infrastruktūros plėtros darbai. Vykdomos statybos, kėlusios gyventojams ir pasipiktinimą dėl sukeliamų nepatogumų, ir palengvėjimą dėl pagaliau sulauktos galimybės prisijungti prie centralizuotų vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų.

Nuo šių metų gegužės 24 d. ramiau gali atsikvėpti ne tik Palangos miesto gyventojai, nes jų ramybės jau nebetrikdys jų gyvenamuosiuose kvartaluose vykdomos tinklų statybos, bet ir UAB „Palangos vandenys“ darbuotojai, pripažįstantys, kad, įgyvendinant tokio pobūdžio projektus, daugiausiai nepatogumų ir sunkumų kyla būtent statybos darbų vykdymo metu.

Rangovui vykdant statybos darbus į UAB „Palangos vandenys“ kreipdavosi gyventojai ir kartais netgi skųsdavosi statybos darbų vykdymo metu sukeliamais nepatogumais: užtvertomis gatvėmis, nesutvarkyta tinklų statybos vykdymo vietų aplinka ir pan. Visiems jiems buvo paaiškinama, kad tik jų patogesniam gyvenimui yra įgyvendinami panašaus pobūdžio projektai ir reikia truputėlį pakentėti, nes nepatogumai yra savaime suprantamas ir neišvengiamas dalykas statybų proceso metu. Darbų laikas ir vykdymo vietos buvo pasirenkamos atsižvelgiant į sezoniškumą Palangos mieste, siekiant kuo mažiau trikdyti ne tik gyventojų, bet ir poilsiautojų ramybę.

Šią dieną naujai pakloti tinklai jau priduoti eksploatacijai, gauti statybos užbaigimo aktai, kurie patvirtina, kad rangovas darbus atliko tinkamai.

Statybos užbaigimo akto gavimo dieną, t.y. 2012 m. gegužės 24 d., buvo fiksuojama pranešimų apie defektus laikotarpio pradžia, kuris tęsis 12 mėn. nuo statybos užbaigimo. Šiuo laikotarpiu atidžiai stebėsime rangovo atliktų darbų kokybę, ir, jei tik nustatysime kokį defektą ar trūkumą, rangovas neabejotinai turės juos pašalinti.

Įgyvendinamą projektą didžiąja dalimi finansuoja Europos Sąjungos Sanglaudos fondas, skirdamas 5 295 427,23 mln. litų paramą, taip pat Lietuvos Respublika, prisidėdama 622 991,44 tūkst. litų, UAB „Palangos vandenys“ - 481 299,37 litų. Iš šių lėšų buvo finansuojamos projekto vykdymo priežiūros paslaugos, kurias teikė UAB „Patvanka“, statybos darbai, kuriuos vykdė rangovas UAB „Edrija“, techninės priežiūros, projekto viešinimo ir administravimo paslaugos, kurias teikia VšĮ „Projektų vadybos grupė“.

Įgyvendinamu projektu siekiama įgyvendinti ES nuotekų direktyvos 91/271/EEB reikalavimus nuotekų išvalymui, sumažinti dirvožemio ir gruntinio vandens taršą bei požeminio vandens išteklių taršos riziką projekto teritorijoje, išplėsti centralizuotai vandentvarkos paslaugas gaunančių gyventojų skaičių ir pagerinti projekto teritorijoje teikiamų vandentvarkos paslaugų kokybę. Įgyvendinamas projektas prisideda prie vieno iš svarbiausių struktūrinės paramos uždavinių – nuoseklaus socialinių ir ekonominių skirtumų tarp ES šalių narių ir atskirų regionų mažinimo.

Pažymima, kad, užbaigus statinio statybą ir pridavus statinį eksploatacijai, kvartalų, kuriuose buvo įgyvendinamas projektas, gyventojai jau gali pradėti jungtis prie paklotų vandentiekio ir nuotekų surinkimo tinklų.

Atliekant tinklų statybos darbus pagal rangos sutartį Nr. SŽ08-2011/11-R, Vilimiškėse, Nemirsetoje, Kunigiškėse ir Monciškėse buvo paklota apie 10,78 km vandentiekio, 7,08 km buitinių nuotekų surinkimo ir 4,28 slėginių nuotekų tinklų. Tinklų statybos darbai buvo vykdomi Vilimišgės gyv. kvartalo Raudžio kalno, Hipodromo, Ilgojoje, Valteriškės, gatvėse, Vilimiškės kelyje, Nemirsetos gyv. kvartalo Vytauto, Klaipėdos pl., Akacijų, Kaštonų, Klevų, Kadagių, Viržių, Islandijos, Nemirsetos gatvėse, „Bočių“ soduose Sedulų take, Kunigiškių gyv. ir Monciškių gyv kvartaluose Paliepgirio kelyje, Ošupio take, Vaidilos, Užkanavės, Vingio, Šarūno, Vaivorykštės gatvėse, Miško take. UAB „Palangos vandenys“ kviečia šių gatvių suinteresuotus gyventojus kreiptis ir jungtis prie naujai paklotų vandentiekio ir nuotekų surinkimo tinklų, kadangi vienas pagrindinių projekto kiekybinių tikslų yra prie projekto metu nutiestų centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų suteikti galimybę kuo daugiau gyventoju naudotis šia paslauga.

Kontaktai informacijai apie projektą gauti

Gyventojai, norintys prisijungti prie centralizuotų vandens tiekimo ir nuotekų tinklų, gali kreiptis į UAB „Palangos vandenys“ adresu Austėjos g. 36 Palangoje, telefonu (8 460) 41223 arba el. paštu ofisas@palangosvandenys.lt, kur jiems bus suteikta visa reikalinga informacija apie galimybę tai padaryti.

 

UAB „Palangos vandenys“ direktorius Pranas Madzajus

KONTAKTAI

UAB Palangos vandenys
Austėjos g.36, LT-00163 Palanga
Įmonės kodas: 152447391
Tel. +370 460 41221
El.paštas: ofisas@palangosvandenys.lt
a.s.  LT497180600000467883,
AB Šiaulių bankas


  Darbo laikas
 
I-IV 8.00 -17.00
V 8.00 - 14.30

  Pietų pertrauka
  12.00 - 12.30