Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
LT EN RU
Pradžia   »   Naujienos   »   Sėkmingai užbaigtas projektas "Vandens tiekimo ir nuotekų infrastruktūros plėtra Palangoje"

Sėkmingai užbaigtas projektas "Vandens tiekimo ir nuotekų infrastruktūros plėtra Palangoje"

 „Palangos vandenys“ jau nuo 2006 m. vykdo Europos Sąjungos finansuojamus projektus, kuriais siekiama įgyvendinti ES nuotekų direktyvos reikalavimus nuotekų išvalymui, sumažinti dirvožemio ir gruntinio vandens taršą bei požeminio vandens išteklių taršos riziką teritorijoje, išplėsti centralizuotai vandentvarkos paslaugas gaunančių Palangos gyventojų skaičių ir pagerinti projekto teritorijoje teikiamų vandentvarkos paslaugų kokybę, mažinti socialinius ir ekonominius skirtumus tarp ES šalių narių ir atskirų regionų.

Dar kartą trumpai apie projektą 

UAB „Palangos vandenys“ ir Palangos miesto savivaldybės administracijos įgyvendinamo projekto - Nr.  VP3-3.1-AM-01-V-01-010 „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Palangoje“ metu buvo rekonstruota Palangos nuotekų valykla, pastatytos dvi nuotekų siurblinės ir pastatyti nauji vandentiekio ir nuotekų tinklai Vilmiškės, Nemirsetos gyvenamuosiuose kvartaluose. Šio projekto rangos sutarties statybos darbai yra baigti ir šiuo metu (nuo 2011-03-31 iki 2012-03-31) tęsiasi pranešimo apie defektus laikotarpis, kai Rangovas vis dar yra atsakingas už defektų ištaisymą, jeigu jie būtų nustatyti.
Projektas buvo finansuojamas Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, LR valstybės biudžeto, Palangos miesto savivaldybės administracijos ir UAB „Palangos vandenys“  lėšomis. Bendra projekto vertė siekė 5,46 mln. Lt.

Statybos darbus vykdė:
-         Nuotekų valyklos rekonstrukcijos – UAB „Arginta“;
-         Vandentiekio ir nuotekų tinklų klojimo ir nuotekų siurblinių statymo/montavimo – UAB „Grundolita“.
Statybos darbų techninę priežiūrą, administravimą ir viešinimą vykdė VšĮ „Projektų vadybos grupė“.

Įgyvendinto projekto rezultatai 

Atlikus nuotekų valyklos rekonstrukciją, tausojama aplinka, mažinamas masinis dumblių vystymasis vandens telkiniuose- Baltijos jūroje. Paklojus 6,271 km vandentiekio bei  4,539 km nuotekų tinklų Vilmiškės ir Nemirsetos gyvenamuosiuose kvartaluose, prie jų gali prisijungti apie 450 šių kvartalų gyventojų.
Įgyvendinus šį projektą, vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugos  tapo prieinamos visiems Valteriškės, Ilgosios, Islandijos, Nemirsetos, Raudžio kalno, Šakšinio, Jūražolių, Matininkų, Trumposios, Aklinosios, Lenktosios, Molyno, Lydekų, Žiogupio gatvių gyventojams. Nuo šiol minėtų gatvių gyventojams, prisijungusiems prie centralizuotų vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų, nebereikia patiems rūpintis nuotekų surinkimu, juos pasiekia kokybiškas geriamasis vanduo, gerinama aplinkosauginė Palangos miesto situacija.
Vilmiškės ir Nemirsetos gyvenamųjų kvartalų aukščiau minėtų gatvių gyventojai, iki šiol nepateikę prašymų dėl galimybės prisijungti prie centralizuotų vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų, vis dar yra kviečiami kreiptis į UAB „Palangos vandenys“ dėl galimybės tai padaryti.

Kur kreiptis? 

Gyventojai su prašymu prijungti prie centralizuotų vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų turi kreiptis į UAB „Palangos vandenys“ inžinerinį – techninį skyrių (12 kab., tel. (8 460) 41223; el.paštas its3@palangosvandenys.lt), o bendrovės darbuotojas Kęstutis Veisas, remdamasis pateiktu gyventojų prašymu, parengs projektą.
Gyventojai, pageidaujantys detalesnės informacijos apie įgyvendinamus projektus gali kreiptis į UAB „Palangos vandenys“ adresu Austėjos g. 36, Palanga, į Antaną Žutautą, direktoriaus pavaduotoją, tel. (8 460) 41222, el.paštas ofisas@palangosvandenys.lt. arba 41223; el.paštas its3@palangosvandenys.lt), inžinierių  Kęstutį Veisą.

KONTAKTAI

UAB Palangos vandenys
Austėjos g.36, LT-00163 Palanga
Įmonės kodas: 152447391
Tel. +370 460 41221
El.paštas: ofisas@palangosvandenys.lt
a.s.  LT497180600000467883,
AB Šiaulių bankas


  Darbo laikas
 
I-IV 8.00 -17.00
V 8.00 - 14.30

  Pietų pertrauka
  12.00 - 12.30